miercuri, 15 februarie 2012

Două concursuri de dramaturgie

Primul este concursul de dramaturgie cu texte de comedie românească, ediţia a VII-a, organizat de Teatrul de Comedie.
Piesele pentru concurs, comedii inedite (care nu au mai fost publicate sau montate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic), vor fi trimise în 3 exemplare pe adresa: Teatrul de Comedie, str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, cod postal 030077, Bucureşti.
Data limită: 1 martie 2012.
Piesele, tehnoredactate cu diacritice, având scris titlul dar fără menţionarea autorului, vor fi trimise într-un plic format A4 împreună cu un plic mai mic, sigilat, ce va avea scris în exterior titlul piesei, iar în interior datele de identificare ale autorului. Manuscrisele trimise pentru concurs nu se înapoiază.
Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti, festCO 2012 ce va avea loc în luna iunie.

 Al doilea concurs, organizat de Teatrul Regina Maria din Oradea şi revista "Familia", are ca obiect piesa scurtă. Piesele, de maximum 25 de pagini (50000 semne) vor fi trimise pe adresa teatrului ( Piaţa Regele Ferdinand, nr. 4 - 6, cod 410021, Oradea, judeţul Bihor) pînă la 15 august, cu menţiunea "pentru concursul de creaţie dramatica". Se va trimite un singur exemplar, nesemnat, cu un moto,  însoţit de un plic mai mic, închis, ce va conţine moto-ul şi datele de identificare.
Piesa cîştigătoare va fi publicată în revista "Familia" şi difuzată, în format electronic, la toate teatrele din ţară. Iar autorul acestei piese va primi şi un premiu în bani, în valoare de 2000 lei.
Cîştigătorii vor fi anunţaţi înainte de începerea celui de-al XVIII-lea Festival al Teatrului Scurt, care va avea loc în perioada 23-30 septembrie 2012.
Teatrul din Oradea asigură şi deplasarea autorului piesei cîştigătoare la Festivalul Teatrului Scurt (2 zile şi 2 nopţi cazare+ masă, transport).


Niciun comentariu: