marți, 28 februarie 2012

Concurs de dramaturgie pentru copii


Teatrul Ion Creangă, împreună cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, secţia Dramaturgie și critică teatrală, organizează cea de a VI-a editie a Concursului de dramaturgie ”100, 1000, un milion de povești”. Teatrul Ion Creangă își propune, şi pe această cale, să stimuleze dramaturgia originală pentru copii, să sprijine autorii, oferindu-le posibilitatea de a-și face cunoscute creațiile pe scena unei instituţii profesioniste.
Textele dramatice prezentate în concurs trebuie să răspundă rigorilor tematice și estetice pe care le impune orice teatru profesionist, ale cărui spectacole se adresează spectatorilor copii.
 Regulament de participare: Autorii vor trimite textele dactilografiate, într-un exemplar, nesemnate, cu un motto scris pe pagina de titlu, însoțite de un plic închis care va cuprinde datele de identificare ale autorului. Același motto, de pe pagina de titlu a piesei, va fi scris și pe plicul închis, cu datele de identificare ale autorului. Manuscrisele trebuie expediate pe adresa administrației institutiei, Teatrul Ion Creanga, Bulevardul Magheru, nr. 27, sector 1, Bucuresti, cod 010325 , pâna la data de 15 iunie, 2012. Pe plicul în care e introdus manuscrisul se va face mentiunea Pentru concursul de dramaturgie „100, 1000, un milion de povesti”. Nu se primesc în concurs dramatizari; nu pot participa la competitie piesele care au fost aduse la cunostinta publicului prin publicare sau reprezentare; textele trimise pentru concurs nu se înapoiaza autorilor. Juriul Concursului de dramaturgie va decide, prin consens, piesa câstigatoare a concursului, piesa care va fi achizitionată de Teatrul Ion Creangă si va fi inclusă în repertoriul stagiunilor următoare. Juriul va nominaliza, de asemenea, dintre textele dramatice înscrise în Concurs, un numar de 2 piese care, împreuna cu piesa câstigatoare a Concursului, vor fi publicate într-un volum de teatru pentru copii.
În cadrul celei de a VIII-a editie a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii, „100, 1000, un milion de povesti”, Festival organizat de Teatrul Ion Creanga, în Bucuresti, în perioada 29 septembrie – 6 octombrie 2012, se va lansa volumul de teatru; piesele incluse în volum vor fi reprezentate, în premieră, de către actorii Teatrului Ion Creangă, în școli din București, ca spectacole–lectură.

Niciun comentariu: