miercuri, 26 martie 2014

CONCURSUL DE DRAMATURGIE „MATEI VIŞNIEC”

CLUBUL ROTARY SUCEAVA BUCOVINA


CONCURSUL DE DRAMATURGIE „MATEI VIŞNIEC”
ediţia I, 2014

Clubul Rotary Suceava Bucovina în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, organizează prima ediţie a Concursului de dramaturgie „MATEI VIŞNIEC”, care îşi va desemna câştigătorul pe data de 30 mai 2014 la Suceava, în cadrul celei de-a doua ediţii a evenimentului teatral Zilele „Matei Vişniec”. 
Concursul este deschis elevilor de liceu din Romania şi îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor dramaturgi de astăzi. 


R E G U L A M E N T


Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, tehnoredactate cu diacritice. 
La concurs pot participa elevi din clasele IX - XII din Colegiile din Romania, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial.
Lucrările vor fi semnate şi se vor trimite până la data de 5 mai 2014 pe adresa electronică:concursdramaturgie@yahoo.com
Ele vor fi însoţite de un Curriculum Vitae al elevului, care va conţine numele şi prenumele, locul şi data naşterii, studii, activitatea literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică.
Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu o piesă scurtă de maximum zece (10) paginicu maximum cinci (5) personaje. 
Lucrările intră în patrimoniul Concursului de dramaturgie „MATEI VIŞNIEC”.
Laureatul va fi anunţat până la data de 23 mai 2014, pentru a fi prezent la festivitatea de premiere din cadrul Zilelor „Matei Vişniec”, pe 30 mai 2014, la Suceava. Organizatorii asigură transportul, cazarea şi masa laureatului, dacă este cazul.  În eventualitatea în care laureatul doreşte să fie însoţit şi de alte persoane, acestea trebuie să-şi suporte integral toate cheltuielile, iar organizatorii trebuie anunţaţi până cel mai târziu la data de 25 mai 2014, pentru a face rezervările necesare.
Un juriu stabilit de Societatea Scriitorilor Bucovineni, alcătuit din profesori, scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, vor face o preselecţie a textelor trimise.  Primele 10 (zece) piese, rezultate în urma jurizării, vor fi trimise dramaturgului Matei Vişniec, care va alege cea mai valoroasă lucrare din acest an, lucrare care va primi Premiul „Matei Vişniec” pentru dramaturgie, oferit de Clubul Rotary Suceava Bucovina. 
La decernarea premiului, laureatul se va bucura de o lectură publică a textului premiat, susţinută de actori sau elevi.
Textul premiat va fi publicat în paginile revistei Bucovina literară.

Niciun comentariu: