marți, 25 februarie 2014

Edith Negulici, un debut reușit la Clubul Dramaturgilor

   
 
    Luni 24 februarie, la sediul ICR, a avut loc al șaselea spectacol-lectură al stagiunii la Clubul Dramaturgilor.

            Au fost prezentate piesele „Obsession” și „Heaven From Hell” de Edith Negulici, debutantă la Club, un tînăr și promițător talent al dramaturgiei. Regia specatcolului a fost semnată de Andrei Munteanu. Participarea actorilor Meda Victor și Mihai Smarandache a fost la un nivel foarte bun, lectura fiind aplaudată îndelung de cei prezenți.

Spectacolul a fost urmat de comentarii și discuții ample, moderate de Horia Gârbea, președintele Filialei București Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor. Au luat cuvîntul: Puși Dinulescu, Mircea M. Ionescu, Jeana Morărescu, Nicolae Havriliuc, Sebastian Ungureanu, Horia Gârbea regizorii Dan Victor și Cezar Ghioca.  Vorbitorii au subliniat lirismul și simțul artistic al autoarei dar i-au semnalat un anumit deficit de teatralitate prin lipsa conflictului și a biografiei personajelor. Ei au observat că textele, succinte, ar putea fi extinse și introduse într-un context teatral mai precis definit. Concluziile au fost în final favorabile, comentatorii, în majoritate dramaturgi, fiind în consens asupra reușitei debutului reprezentat de Edith Negulici. Cei doi tineri actori au primit la rîndul lor elogii pentru interpretare. (În imagine Cezar Ghioca, Edith Negulici, Horia Gârbea, foto: Mihail Cratofil).

Următoarea ședință a Clubului Dramaturgilor va programa în luna martie un spectacol cu o piesă inedită de Mircea M. Ionescu în interpretarea unor cunoscuți actori ai scenelor bucureștene.


Clubul Dramaturgilor, fondat de regretatul Mircea Ghițulescu în anul 2005, este organizat în această stagiune de Filiala București Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor și Institutul Cultural Român, Partener: Radio România Cultural.

Niciun comentariu: