luni, 9 decembrie 2013

Comunicat oficial al Teatrului Ion Creangă - Rezultatele concursului de dramaturgie 2013

Ediţia 2013 a Concursului de dramaturgie "100, 1.000, un million de povești", organizat de Teatrul Ion Creangă și Filiala Bucureşti -Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România, a ajuns la final.

Prin consens, membrii juriului au apreciat că anul acesta nu există niciun text dramatic declarat câștigător, valoarea textelor situându-se sub cea a pieselor premiate în edițiile anterioare.

Din cele 25 de piese lecturate, s-au evidențiat 3 propuneri: "Domnișorul DA" de Laurențiu Budău, "Jucăria" de Carmen Dominte și "Peripețiile lui Plictisel" de Sânziana Popescu. 
Totuși, pentru că acestea nu se află la nivelul celor premiate în alți ani, Teatrul Ion Creangă nu este obligat să includă niciunul dintre textele dramatice în proiectul de repertoriul al stagiunii 2013-2014. 

Cu acceptul autorilor, cele trei texte vor putea fi publicate, precum și în cazul celor de la edițiile anterioare, într-un volum de teatru pentru copii, ceea ce va oferi ocazia să fie aduse la cunoștința celor interesați de acest domeniu. 
În plus, acestea vor avea șansa de a fi prezentate, de către Teatrul Ion Creangă, drept spectacole-lectură, în fața celor mici.

Prin organizarea Concursului de dramaturgie "100, 1.000, un million de povești", Teatrul Ion Creangă și-a propus, și pe această cale, să stimuleze dramaturgia românească pentru copii, să sprijine autorii, oferindu-le posibilitatea de a-și face cunoscute creațiile și de a fi reprezentate pe scena teatrului. 

Câștigătorii edițiilor de până acum au fost:
Ediţia I, 2007 - "Când jucăriile spun pa!" de Sânziana Popescu 
Ediţia a II-a, 2008 - ''Povestea copilului care a salvat poveștile'' de Ștefan Mitroi 
Ediția a III-a, 2009 - ''Taina orașului invizibil'' de Victor Cilinca
Ediția a IV-a, 2010 - ''Carolina și poneiul'' de Laurențiu Budău
Ediţia a VI, 2012 - "Lumea lui Paparin" de Carmen Dominte

Niciun comentariu: